pytania-i-odpowiedzi:start

Najczęściej Zadawane Pytania i Odpowiedzi

Tutaj znajdziecie odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania oraz na bieżąco redagowaną erratę. Jeśli szukacie dokładnych informacji na temat np. działania konkretnej karty czy też Ducha, zapraszamy do sekcji Pytania i Odpowiedzi na ich dedykowanych stronach: Duchy, Karty, Pojęcia, Scenariusze, Przeciwnicy.

Jeśli nie znajdziecie odpowiedzi na nurtujące Was pytania - koniecznie się z nami skontaktujcie.

Kiedy następuje wygrana?

Gdy tylko zostaną spełnione obecne warunki zwycięstwa. Jeśli aktualny Poziom Terroru wynosi 2, to wygrywacie grę w momencie gdy usuniecie wszystkie Osady i Miasta z Wyspy. Nie czekacie do zakończenia rundy.

Kiedy następuje przegrana?

Gdy tylko skończą się znaczniki Zarazy na planszy Najeźdźców, albo gdy jeden z Duchów ściągnie z Wyspy swoją ostatnią Obecność, albo w momencie gdy trzeba dobrać kolejną kartę z talii Najeźdźców i jest to niemożliwe, ponieważ ta uległa wyczerpaniu, albo też w momencie spełnienia specjalnych warunków przegranej wybranego Scenariusza.

Czy każdy Duch może być grany w trybie solo?

Tak. Pamiętaj jednak, że niektórymi Duchami będzie ciężej zrealizować zadania niż innymi.

Jakie koszulki do Spirit Island?

Mamy dwa rozmiary kart: 119 kart 63,5×88 oraz 15 kart 44×68 dodatkowo jeszcze 8 kart rozmiaru: 63,5×88 (Duchy z 1 Mini Dodatku).
Niestety, karty w koszulkach nie mieszczą się w wyprasce.

Co zrobić jeśli w krainie, do której mam dołożyć Zarazę znajduje się już znacznik Zarazy?

Dokładasz znacznik Zarazy do tej krainy, a kolejny (jeden) dokładasz do jednej z krain przyległych (wybranej przez was). Jeśli w wybranej krainie przyległej, do której dokładacie kolejny znacznik Zarazy, znajduje się już Zaraza - powtarzacie tę czynność (patrz: Rozprzestrzenianie).

Errata

Karta Unikalnej Mocy Ducha Zsyłający Sny i Koszmary: Widma Strachu
Na karcie napisane jest „Kiedy Mocami wygenerujesz () w wybranej krainie (…)”, powinno być „Kiedy Mocami wygenerujecie () w wybranej krainie (…)”


Plansza Ducha Zryw Wygłodniałego Oceanu
Na odwrocie planszy, w części dotyczącej Przygotowania gry napisane jest „Połóż 2 () na swojej planszy startowej: 1 na dowolnym obszarze Oceanu (…)”, powinno być „Połóż 2 () na swojej planszy startowej: 1 na obszarze Oceanu (…)”

W części Specjalne Zasady dotyczącej zasady Wpływ Oceanu, napisane jest „W krainach, gdzie posiadasz przynajmniej 1 , przy rozpatrywaniu (…)”, powinno być „Na planszach Wyspy, gdzie posiadasz przynajmniej 1 , przy rozpatrywaniu (…)”


Karta Unikalnej Mocy Ducha Skąpana Słońcem Rzeka: Hojność Rzeki
Na karcie napisane jest „Zgromadź 2 Wioski Dahan ().(…)”, powinno być „Zgromadź do 2 Wiosek Dahan ().(…)”

Użytkownicy nie mają możliwości edytowania ani dodawania tekstu na tej stronie. Jeśli nie możesz znaleźć odpowiedzi na nurtujące Cię pytania dotyczące gry, zauważyłeś jakiś błąd albo chciałbyś pomóc tworzyć nasze Centrum Wiedzy, skontaktuj się z nami.
  • ostatnio zmienione: 5 miesięcy temu